Tigerkyckling
Tid: 35 minuter
Svårighet: 5/10
Gott med: Kokad potatis, Potatisklyftor
En utsökt kycklinggryta med lite kick. Lätt att anpassa i styrka. Det enda som är svårt är avsmakningen så det blir helt rätt.
- Kyckling (minutstrimlor), 500 gram
 - Thai Sweet Chili Sås, 2dl
 - Oyster sås, 1dl
 - Sesamolja, några droppar
 - Vitlöksklyftor, 2-3 klyftor
 - Ingefära, 1-2 matskedar
 - Grädde, 5dl
 - Vitpeppar, 2 teskedar
 - Salt, 2 teskedar
 - Maizena, 1 matsked
 
- Stek kycklingen i en stor gryta/kastrull/wok panna. Det är klart när kycklingen är genomstekt
 -  Häll i…
- Vitpeppar
 - Salt
 - Ingefära
 - Sesamolja
 - Oystersås
 - Thair Sweet Chili Sås
 - Vitlöksklyftor
 
 - Stek lite till på låg värme för att låta kycklingen absorbera lite smak
 -  Häll i…
- Grädde
 - Maizena
 
 - Värm upp på ganska hög värme tills det kokar, sedan sänk värmen och låt stå lite tills såsen tjocknat till sig lite