Tigerkyckling
Tid: 35 minuter
Svårighet: 5/10
Gott med: Kokad potatis, Potatisklyftor
En utsökt kycklinggryta med lite kick. Lätt att anpassa i styrka. Det enda som är svårt är avsmakningen så det blir helt rätt.
- Kyckling (minutstrimlor), 500 gram
- Thai Sweet Chili Sås, 2dl
- Oyster sås, 1dl
- Sesamolja, några droppar
- Vitlöksklyftor, 2-3 klyftor
- Ingefära, 1-2 matskedar
- Grädde, 5dl
- Vitpeppar, 2 teskedar
- Salt, 2 teskedar
- Maizena, 1 matsked
- Stek kycklingen i en stor gryta/kastrull/wok panna. Det är klart när kycklingen är genomstekt
- Häll i…
- Vitpeppar
- Salt
- Ingefära
- Sesamolja
- Oystersås
- Thair Sweet Chili Sås
- Vitlöksklyftor
- Stek lite till på låg värme för att låta kycklingen absorbera lite smak
- Häll i…
- Grädde
- Maizena
- Värm upp på ganska hög värme tills det kokar, sedan sänk värmen och låt stå lite tills såsen tjocknat till sig lite