Hoppa till innehåll

Tigerkyckling

  • Kyckling (minutstrimlor), 500 gram
  • Thai Sweet Chili Sås, 2dl
  • Oyster sås, 1dl
  • Sesamolja, några droppar
  • Vitlöksklyftor, 2-3 klyftor
  • Ingefära, 1-2 matskedar
  • Grädde, 5dl
  • Vitpeppar, 2 teskedar
  • Salt, 2 teskedar
  • Maizena, 1 matsked

  • Stek kycklingen i en stor gryta/kastrull/wok panna. Det är klart när kycklingen är genomstekt
  • Häll i…
    • Vitpeppar
    • Salt
    • Ingefära
    • Sesamolja
    • Oystersås
    • Thair Sweet Chili Sås
    • Vitlöksklyftor
  • Stek lite till på låg värme för att låta kycklingen absorbera lite smak
  • Häll i…
    • Grädde
    • Maizena
  • Värm upp på ganska hög värme tills det kokar, sedan sänk värmen och låt stå lite tills såsen tjocknat till sig lite